Enkelt hjemmestudio for video og lyd - Maskinen fikser

Fine videosnutter er ganske enkelt å lage, krever liten plass og er ikke kjempedyrt heller. Se hva vi fikk til for .basic da vi bygde deres hjemmestudio.

Hjemmestudio

.basic er et ungt selskap som hjelper bedrifter med å fremstå autentiske på nett. Etter en vekstfase var deres eget behov ganske enkelt: Å løfte kvaliteten på videoene sine for å gjøre innholdet de produserer lettere å konsumere, uten å måtte bruke mer tid på selve innholdsproduksjonen.

Maskinen hjalp .basic med å sette opp et enkelt hjemmestudio (på kontoret, vel å merke) slik at innholdsproduksjonen ble enkel, men god. Over ser du et eksempel på hvordan videoene til .basic ser ut nå, og under ser du hvordan de så ut før.

Med mål om å gi .basic sine videoer et helhetlig visuelt uttrykk, og et teknisk løft, satte Maskinen sammen et lite team bestående av vår regissør og kamerautstyrs-ekspert Preben og vår digitale sprednings-spesialist Andreas. Sammen vet de godt hva som ser bra ut på film, hva som funker på nett, hva slags utstyr som er verdt å bruke penger på, og hva man ikke trenger å bruke penger på (et sånt rundt selfie-lys på stativ, for eksempel.).

Slik så videoene til .basic ut før.

.basic fikk en "all inclusive" pakke der Preben og Andreas først utarbeidet en liste over hvilket utstyr som kunne kjøpes inn for å nå ambisjonsnivået med tanke på kvalitet, samt tipset om å male veggen for å lage en passende backdrop. Listen inkluderte kamera, diverse lys samt utstyr for lydopptak. Ikke noe kjempestore greier, men likevel nok til å kunne lage videoer med et profesjonelt og helhetlig uttrykk.

Etter at utstyret var kjøpt inn kom Preben og Andreas tilbake og installerte oppsettet, samt gjorde en testvideo sammen med Andre i .basic, slik at det ble tydelig hvordan oppsettet fungerte. Enkle tips til god lyssetting og forslag til rekvisitter ble formidlet, i tillegg til en kjapp opplæring i videoredigering.

Optimale digitale møter

Hjemmestudioet som .basic har nå kan brukes i flere sammenhenger. En ting er selvsagt selve innholdsproduksjonen, både hva gjelder levende bilder og stillbilder. Men, studioet gir også mulighet til å avholde webinarer av høy teknisk kvalitet, å spille inn lyd og podcast, eller rett og slett å endelig kunne avholde optimale, digitale møter.

I tillegg er det verdt å nevne at studioet såpass portabelt og lett å frakte rundt, at .basic kan ta med seg dette til sine kunder og selge sine tjenester der kunden sitter.

Slik ser videoene til .basic ut nå.
"Knallgod tjeneste! Teknisk er det veldig lett. Ingen grad av komplikasjon."

André EdiassenCo-founder av .basic

...Og innkjøpslisten?

For detaljer om hva som ble kjøpt inn og hva dette kostet, ta kontakt med oss og spør. Vi deler gjerne!

Flere arbeid