1000 og en dag i Oslo

Oslo kommune jobber med å profilere byen som reiselivsdestinasjon. Vi tenkte det kunne være en god idé å få noen tips fra lokalbefolkningen.

Tog ED combined poster

I en serie kortfilmer og på nettsiden tusenogendag.no presenterer vi fem forskjellige svar på det samme spørsmålet: hvis du fikk 1000 kroner å bruke i Oslo på en dag, hva ville du ha gjort? Det kunne ha vært en større eller mindre sum, men det gamle arabiske verket som ideen spiller på heter: Tusen og en natt, og ikke femten hundre og nittini eller seks hundre og førti netter.

Foran kamera trengte vi fem utrolig sympatiske personer, som kunne fortelle oss hva de verdsetter med Oslo. Å få følge Didrik, Dhivya, Håkon, Siri og Ifiok gjennom hver sin dag, har vært veldig lærerikt og inspirerende. Til sammen skildrer de forskjellige sider av Oslo, som får oss til å få lyst til å gå ut til å utforske og oppleve byen.

Se Didrik, Dhivya, Håkon, Siri og Ifiok på tusenogendag.no

For Maskinen har 1000 og en dag vært et fantastisk prosjekt å bryne seg på, med stor kreativ og redaksjonell frihet. Hele teamet har kunnet bidra med sine fagområder (strategi, tekst/manus, filmproduksjon, webutvikling, synlighet ) og sitt engasjement, fra idé til ferdig resultat. Designet har Bielke&Yang stått for, som vi er helt overveldet av. Vi vil også takke filmfotograf Magnus Furset, fotograf Sebastian S. Bjerkvik, Ambolt Studio og alle involverte for stålende innsats.

Vi håper kampanjen får frem kjærligheten til Oslo, på en litt ny måte, som flere vil kjenne seg igjen i og være en del av.

Hva ville du ha gjort? (det er ikke lov å si betale regninger og sånt)

Se 1000 og en dag

Flere arbeid